Seno

  

  

Dodatna prehrana večine glodavcev je seno, ki zaradi visoke vsebnosti vlaknin pripomore k boljši prebavi.

Zakaj seno?

Seno je glavni in tudi najvažnejši vir prehrane nekaterih glodavcev!

Kaj med drugim vsebuje naše seno? Izbirate lahko namreč med več vrstami sena.
TANIN: Je antioksidant, ki med drugim nevtralizira proste radikale in deluje antibakterijsko.
ß KAROTEN: Korenje je bogato z ß karotenom, ki deluje kot antioksidant in povečuje učinkovitost imunskega sistema
DODATEN VIR ŽELEZA: Vitamin C, ki pomaga da se železo iz hrane lažje absorbira ter da se prepreči anemija zaradi pomanjkanja železa.
RELAKSANT: Kamilica je naravni relaksant.
MEHKA DLAKA: Dobra lastnost kamilice je tudi ta, da pomirja srbečo kožo in luščenje kože, saj preprečuje razvoj bakterij.

DOBRA PREBAVA: Zaradi visoke vsebnosti vlaknovin.
SPODBUJA PRESNOVO: Zaradi visoke vsebnosti vlaknovin in zaradi tega boljše prebave je še bolj stimuliran proces presnove.

 

Seno s kamilicami

Kamilica je dobro prebavljiva in zato zelo uporabna za izboljšanje prehoda hrane skozi črevesje, saj vsebuje esencialna olja, bogata z azulenom, grenke sokove, glikozide in holin, ki ima protivnetne in dezinfekcijske lastnosti ter pomirjevalni učinek.

Seno s korenjem

Karoten, pridobljen iz korenja, telo asimilira kot vitamin A, je pa tudi vir vitaminov C in K. Korenje je bogato z vitamini A, C in K. Pomanjkanje teh vitaminov lahko povzroči paralizo, izpadanje zob, primanjkljaj rdečih krvnih celic ter slabe, mehke dlesni.

 

Seno s šipkom

Divji sadeži vsebujejo antioksidante, karotenoide in vitamin C. Antioksidanti so nam dobro poznani, saj vemo da nevtralizirajo delovanje škodljivih prostih radikalov.

 

Seno z regratom

Regrat, ki ga to seno vsebuje, zagotavlja čreslovine, ki imajo zdravilni učintek na živali, ter vsebuje vitamine A in C. Regrat je bogat z vitamini C in A. Pomanjkanje teh vitaminov lahko povzroči paralizo, izpadanje zob ter slabe, mehke dlesni.

 

Stisnjeno seno

Vlaknine, ki jih vsebuje seno, bodo pripomogle k dobri prebavi vašega ljubljenčka.

Iskanje

D.J.Don d.o.o. Facebook stran

Obiščite in povšečkajte

našo FB stran

Poglej FB stran
image

Lokacija

Kje smo?

Kako do nas?
image

D.J.Don d.o.o.

O podjetju

Preberi več
image

Vzgoja pasjega mladička

serija video posnetkov

Oglej si posnetke

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive